0

Vişne liköründen kalan vişnelerle yaptığım bir kek. Ekşili tatlılı lezzetiyle mutlaka denenmesi gereken bir lezzet.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1.5 bardak şeker
  • 2 su bardağı dolusu vişne
  • 1 su bardağı süt
  • 1 aida çay bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
  1. Yumurtaların beyazlarını şekerle çırpın. Sarılarını ekleyin. Sıvıyağını, sütünü de ekleyin. Azıcık çırpın. Ununu ve kabartma tozunu ekleyin. Ununu kattıktan kaşıkla karıştırın.
  2. Kek kalıbınızı yağlayın. Keki kalıbınıza dökün. İşte püf noktası geliyor. Vişneleri kekin üstüne dökün hafifçe bastırın. Eğer vişneleri baştan koyar ve karıştırırsanız kekiniz pespembe olur.

Yorum Gönder

 
Top