0

Kordak Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Etnik : Diğer Etnik Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Adet Biber 
- 1 Adet Kırmızı Biber 
- 5 Adet Patates 
- 2 Baş Sarımsak 
- 1 Yemek kaşığı Soya Sosu 
- Yarım Adet Tavuk 
- 5 Dal Taze Soğan 
- 4 Çay kaşığı Toz Şeker 
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Tarçın, ZencefilHazırlanışıTencereye yağ ve şeker konularak şekerin rengi hafif karamel olana kadar beklenir. Kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilerek, tencerenin kapağı kapatılıp, arasıra karıştırılarak kızartılır. Kuşbaşı doğranmış patatesler ilave edilerek, etlerle beraber kızarmış renk alana kadar aynı şekilde kızartılır. Sırasıyla orta büyüklükte doğranmış biberler, tarçın ve zencefil ilave edilerek onlarda beraber sotelenir. 1,5 bardak sıcak su ve tuz ilave edildikten sonra 5 dk. kadar kısık ateşte pişirilir. Soğanlar ve sarımsaklar küçük küçük doğranır ve tencereye ilave edilir. En son bir kaşık soya sos ilave edilerek, ocağın altı kapatılır.

Yorum Gönder

 
Top