0

Patatesli Mantarlı Tavuk Tarifi

Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 
- 2 Adet Dolmalık Yeşil Biber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 12 Adet Mantar 
- 6 Adet Patates 
- 1 Su bardağı Sıcak Su 
- 600 Gr Tavuk Kuşbaşı 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Tuz
Teknoloji Haberleri - Teknoloji İnceleme
HazırlanışıTereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine tavuk etini ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra, elma dilimi doğranmış patates, dörde bölünmüş mantar ve iri doğranmış dolmalık biberi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup biber salçasını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte arada sallayarak 5 dakika pişirin. Daha sonra tuz ve suyu ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar pişirip servis yapın. Afiyet olsun
İleri
Son Yazı
Geri
Önceki Kayıt

Yorum Gönder

 
Top