0
Keki için malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
60 gr un
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Kreması için malzemeler:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
1 çay kaşığı vanilya esansı
Yarım paket krema
1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri için:
Renkli şekerlemeler
Pasta süsleri
Hazırlanışı:
Sevgililer Günü Cupcake'i için ilk olarak yumurtaların sarısıyla beyazını ayırın ve beyazları buzdolabına kaldırın. Karıştırma kabına aldığınız yumurta sarılarını şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından süt ve sıvıyağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
En son olarak unu eleyin ve tüm malzemeleri karıştırın.
Buzdolabına kaldırdığınız yumurtaları ayrı bir kaba alın ve yarım su bardağı şekeri yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Yumurtalar köpük kıvamına geldiğinde hazırladığınız kek hamurunun içine bir ıspatula yardımıyla dökün ve çok hafif karıştırın.
Önceden yağladığınız cucpake kalıplarının içine hamuru taşmayacak şekilde paylaştırın ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Kek piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Kek soğurken kremasını hazırlayın. Geniş bir tencerenin içerisine un ve nişastayı alın. Üzerine sütü ve toz şekeri de ekleyip iyice karıştırın. 2 yumurta sarısını ve margarini de ekleyin tencereyi ocağa alın, orta yükseklikteki ısıda kaynamaya başlayana kadar pişirin. Krema kaynayıp koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve vanilya esansını ekleyerek soğumaya bırakın.
Bir kabın içerisine buzlu su doldurun üzerine başka bir kap oturtup üstteki kaba kremayı koyun. Pudra şekerini de ekleyerek mikser ile iyice karıştırın. Koyulaşınca pişirdiğiniz ve soğuyan kremanın içerisine ekleyerek iyice karıştırın.
Bir sıkma torbası yardımı ile kremayı keklerini içine azar azar doldurun. Kalan kremayı da cupckae'lerin üstüne sıkın. Servis ederken renkli şekerlemeler ile dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

 
Top