Bu kurabiyeleri sevgili arkadasim Ozgül ün blogunda gordüm ve denedim.Tabiki birkac degisiklik yaptim.Aslinda hamur malzemesi olarak arkadasim Ozgül yogurt kullanmisti, ben süt olarak degistirdim.Nedenine gelince benim deneyimlerime dayanarak, hamurunda yogurt kullandigim kurabiyeleri dip frize atinca cikardigimda gordüm ki kurabiye cok yumusak sanki islanmis gibi bir hal aliyor ama süt kullandigimda kurabiye ilk kitir kitir halini kaybetmiyor.(http://ozguluntarifleri.blogspot.com ) Gercektende cok nefis oldular yiyneler cok begendiler.Ayrica hamuru 3 esit parcaya boldüm ve bir parcasina kakao,bir parcasina zencefil, bir parcasini da sade olarak kullandim ve 3 degisik tatta kurabiye elde ettim..Tavsiye ederim mutlaka deneyin.
Gelelim tarife;
Malzemeler;
5 yemek kasigi tereyagi
1 cay bardagi pudrasekeri
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un
ARZUYA GORE!!!! 1 corba kasigi kakao,1 tatli kasigi zencefil(GEMBER POEDER),1 tatli kasigi tarcin kullanabilirsiniz 3 esit parcaya ayirdiginiz hamur parcalarinda...
IC MALZEMESI:
2 su bardagi hindistan cevizi
3 corba kadigi ince antep fistigi
200gr lor peyniri(250 grRICOTTA Italyan peyniri)(hollandada)
1 cay bardagi pudra sekeri
1 portakal kabugu rendesi
200gr bitter cikolata
150 gr beyaz cikolata
1 kahve fincani kirik findik ici
1 kahve fincani hindistan cevizi
1 kahve fincani antep fistigi
veya file badem
HAZIRLANISI:
Once hamurumuzu yogurmak icin bir legene oda isisindaki yumusak tereyagi,pudra sekerini alip guzelce yoguralim sonra siviyagi,sütü,vanilya, katilir.En son un yavas yavas ilave edilirken kabartma tozu da ilave edilip yogrulur yumusak bir hamur yapilir.hamur 3 esit parcaya ayrilir ve parcanin birine kakao katilip yogrulur, digerine zencefil katilip yogrulur diger parcayi da ben sade olarak biraktim.Biraz dinlendirdim.
Simdide ic malzemeyi hazirlayalim,Bir legene hindistan cevizi ni bosalttim daha sonra ricotta peynirini ilave ettim,pudra sekerini ve iri cekilmis cevizi ve portakal kabugu rendesini toz antep fistigini da ilave edip güzelce yogurdum ic malzeme de hamur kivamini aldi .Hamuru alip esit byyüklüklerde toplar yaptim,cevizden az kücük olacak sekilde toplar hazirladiktan sonra, ic malzemeden de ayni sayida minik toplar yapilir daha sonra hamurdan yapilan toplar merdaneyle veya avuc icine konup bastirilarak acilip inceltilir bir cay tabagi büyüklügünde acildiktan sonra hazirlanan ic malzeme ortasina konup kenarlari üzerine kapatilir ve kapatilan kisim alta cevrilip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir.180-200c derecelik onceden isitilmis firinda alti kizarana kadar pisirilir.
Firindan alip sogutulduktan sonra eritilen cikolataya bulanir ve arzuya gore findiga,file bademe,antep fistigina bulanir veya eritilen beyaz cikolata ile süslenir.
Yorum Gönder