Bugün fazla birşey yazmak gelmiyor içimden, affedin. Sadece bekleyen okurlar için bu tuzlu kurabiye tarifini paylaşmak istedim. Umarım tarifi deneyip seversiniz..
Malzemeler
- 1/2 çay bardağı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
- 1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrı)
- 1 paket tereyağı (250 gr) - oda ısısında
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı (yaklaşık) un
- 1 paket kabartma tozu
- Susam
Yapılışı
- Tüm malzemeleri (yumurtanın sadece sarısını) yoğurma kabına alın, yoğurarak elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın (ben tüm hamuru tek seferde açmak yerine birkaç parçaya bölüp açıyorum, daha kolay geliyor). Dilediğiniz şekil kurabiye kalıplarıyla kesin.
- Kestiğiniz hamurları önce yumurta akına, sonra bolca susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
Yorum Gönder