Malzemeler :
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 bardak süt
- 2 kaşık dolusu yoğurt
- 1 çay baradağı sıvı yağ
- İçi için yarım kilo ıspanak yaprağı, 3 yumurta, 1 adet kuru soğan, karabiber ve tuz
Yapılışı:
- Yufkaları önce ikiye sonra her yarım parçayı 4' e ayırıp her bir yufkadan 8 adet üçgen elde ediyoruz.
- Yumurtanın sarısını ayırıp, yumurta akı, yoğurt, süt ve sıvı yağ ile böreğin içi için sıvı hazırlıyoruz.
- Soğanı zeytinyağında kavurup, yıkanmış doğranmış ıspanakları da içine katıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Başka bir tavada az bir tereyağı eritip üstüne yumurtaları kırıyoruz. Yumurtalara bir süre dokunmayıp pişmesine yakın karıştırıyoruz. Yumurtalar tamamen pişecek. Ispanakları ve yumurtaları karıştırıp içimizi hazırlıyoruz.
- Üçgen yufkamızın her tarafını hazırladığımız sıvı ile ıslatıp, kalın kenarına ıspanaklı içimizi koyuyoruz. Sigara böreği gibi sarıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üstlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 170 derecede sanıyorum 20-25 dk. pişiriyoruz.
Yorum Gönder