Malzemeler:
2 su b.irmik
1 su b. toz fındık
1 su b. portakal suyu
1 su b. süt
2 su b. toz şeker
2 su b. su
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
Yapılışı:
Helva için ilk olarak tereyağını eritin. Ardından üzerine sıvıyağı da ekledikten sonra irmiği ilave edip kısık ateşte sürekli kavurun. 2-3 dk. kavrulduktan sonra çekilmiş toz fındığı ve portakal kabuğunu da ekleyerek kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Şerbeti için ise tencereye 1 su b. portakal suyunu, 1 su b. sütü, 2 su b. suyu ve 2 su b. toz şekeri alarak karıştırın. Rengi dönen irmiğin üzerine şerbetini döküp kaynayana kadar karıştırın. Yoğunlaşınca kapağını kapatıp kısık ateşte demlendirin.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.