
Kabak yemeğine bayılırım helede yanında sarımsaklı yoğurt var ise değmeyin keyfime...
Dolmasını ayrı bir severim oğluşum dabayıldı onun için yeni olan bu tada. İşte size kabak dolaması...
Malzemeler:
5 adet uzun ve ince kabak
kıyma
1 soğan
1 bardak pirinç
kabak içi (oymuş olduğum kabakların içini tekrar kullanıyorum)
maydonoz
1 tatlı kaşığı salça
tuz, sıvıyağ,baharatlar
Yapılışı:
İlk olarak kabakları 2 veya uzunluğuna göre 3' bölüp içlerini oyuyoruz. sıvıyağda kabakları kızartıyoruz.Kızartmış olduğumuzkabaklar soğurken diğer yandan iç malzememizi hazırlıyoruz.
Soğanları doğrayıp kıyma,pirinç, salça, oyulan kabak içleri , baharatlar,tuz ve sıvıyağı karıştırıp kızartmış olduğumuz kabakların içine dolduruyoruz.Kısık ateşte iç malzememiz pişene kadar pişiriyoruz.Yoğurtla servis yapıyoruz...
(İç malzeme birazcık fazla geldi bende domates de doldurdum)
Yorum Gönder