0
Herkese Merhabalar,

Bugün yine mutfağımın çok değerli bir konuğundan bahsedeceğim size. Ab-ı Hayat bloğunun yazarı Rukiye Hanım da şimdiye kadarki tüm misafirlerim gibi oldukça becerikli. Becerikliliğinin de ötesinde bunu yemek bloğuna da yansıtmayı başarabilmiş bir blogger:)

Ben bu bloğu aylaaar önce ne ararken hatırlamıyorum ama bir şekilde keşfetmiştim ve birçok tarifi çok hoşuma gitmişti. Becerikli ve samimi insanlar gerçek hayatta her ortamda kendilerini nasıl belli ediyorlarsa sanal ortamda da bir şekilde ortaya çıkıyorlar... Bence ab-ı hayat da samimiyet ve becerinin birlikte hareket ettiği çok hoş ve dolu dolu bir yemek bloğu.

Aslında bu blogtan başka tariflerde denedim ama ben hala yaptıklarımın fotoğafını çekmeyi alışkanlık haline getiremediğimden, belki üşendiğimden belki de profesyonel fotoğrafcılığa takmış olmamdan sebep hala iyi bir makinam yok diye içimden gelmediğinden mi ne bir şekilde fotoğraf çekmekte zorlanıyorum. Yaptığım birçok şeyi de bu yüzden yayınlayamıyorum. Aşağıda gördüğünüz poğaçaları da artık tepsinin sonu geldiğinde durun bari bu lezzeti kaçırmayayım diyerekten zorla çektim. Araştırmacı ruhum fotoğraf teknikleri ve makinalarını araştırdıkça elindekileri beğenmiyor ve malesef bu da hevesimi birazcık kırıyor. Neyse birgün benim de çok iyi bir makinam olursa güzel resimler ve tariflerle karşınızda olacağım inşallah:)))

Bu poğaçayı yapmayı mayalı poğaçaların midemi birazcık rahatsız etmesiyle akıl ettim. Google da aratıp ab-ı hayat ismini görünce de tereddütsüz denedim ve sonuç tahmin ettiğim gibi çok güzel oldu. Poğaçayı yapıp Rukiye hanıma mail atınca kendinden de sorularıma cevap alınca, hemen tarifi yayınlamak istedim. İşte ab-ı hayat bloğu hakkında bilmek isteyecekleriniz:))


1-Site açmaya nasıl karar verdiniz?
Evlenirken sevdiğim lezzetlerin tariflerini bir defterde topladım sonrasında istediğim zaman tariflerini bulup sürekli anneme sormamak adına ::))) Kızım doğduktan sonra ise hem ona bir tarif defteri bırakmak hem de yaşamdan kesitlerimizi kayıt altına alıp sonrasında yeniden hatırlamak için Ab-ı hayat’ı açtım.

2-Bloğunuzu hangi sıklıkta güncelliyorsunuz?
Düzenli olarak güncellemeye çalışıyorum ama bazen yoğunluktan ara uzayabiliyor.

3-Her gün ziyaret ettiğiniz ya da kendinize örnek aldığınız yemek blogları var mı?
 Vakit bulduğumda severek ziyaret ettiğim bloglar var.

4-Bloğunuzun size kazandırdıkları neler? 
 Güzel yürekli insanlarla tanışmak ve geriye dönüp yazıları yeniden okuduğumda yaşanılan birçok “an”’ı yeniden hatırlamak…

5-Sitenizde en iddialı olduğunuz kategori hangisi?
 Salatalar ve hamur işleri diyebilirim.

6-Blog yazarlığında en çok nede zorlanıyorsunuz?
Annelik, ev hanımlığı, öğrencilik ve diğer meşgaleler derken blog güncellemeye vakit ayırmak bazen çok zor olabiliyor.

7-Bloğunuza gelen ziyaretçilere 'bunu illa ki denemelisiniz' dediğiniz bir tarif var mı?
 Aslında birden çok tarif var mutlaka denemelisiniz dediğim ama "Ev yapımı cocostar"herkesin beğendiği lezzetlerden bir tanesi.
(Biliyor musunuz bu tarif benim akılımın köşesinde hep. Bilenler bilir ben Amerikada yaşıyorum burda da cocostar yok ve çok severim ben bu minik çikolatayı. Ancak içinde kaymak olduğu için yapmayı beceremedim. Sütüm hazır süt olduğundan sanırım, kaymağım çok birikmedi belki de kremayla denemliyim)

 8-Bir yemek bloğunu açtığınızda dikkatinizi ilk çeken şey ne oluyor?
 Fotoğraf kalitesi ve anlatım dilinin düzgün olması.

 9-Sizce bir yemek sitesinin olmazsa olmazı nedir?
 Yemek sitesi yazarının kendi çektiği fotoğrafları kullanması. En çok kızdığım noktalardan bir tanesi bazı yemek sitesi yazarlarının başkalarının fotoğraflarını izin almadan kendi fotoğraflarıymış gibi rahatlıkla kullanmaları.

10-Sizce mutfakta tecrübe mi önemli, heyecan mı?
 İkisi de önemli tabi ki ama heyecanınız yoksa yeni şeyler ortaya çıkarmak çok zor olacaktır.

Kendisine sorularıma cevap verdiği için çok teşerkkür ediyor ve tarife geçiyorum;
Malzemeler;
-Üç paket kabartma tozu
-Üç su bardağı yoğurt
-Bir su bardağı sıvıyağ
-Üzeri için yumurta sarısı
Ve tarifte yoktu ama hamurda birazcık tuz olabilir. Sanırım içi peynirli olunca gerek duyulmamış ama bizim peynir o kadar tuzlu değildi ve hamurda da bir çay kaşığı kadar tuz fena olmazdı.
İçi için istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz ben peynir ve maydanoz kullandım. Sade de yapabilirsiniz..

Yapılışı;
Un hariç malzemeleri karıştırın. 
Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. 
Üzerine yumurta sarısı ya da galeta unu sürün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
                         
        

Ab-ı Hayat'a tarif ve sorularıma cevap verme nezaketi için çok çok teşekkür ediyorum...





Yorum Gönder

 
Top