Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 2 Adet Biber
- 2 Su bardağı Bulgur
- 2 Adet Domates
- 4 Su bardağı Et Suyu
- 2 Adet Kuru Soğan
- 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Kararında TuzHazırlanışıDoğranmış soğan ve biber yağda hafif kavrulur. Rendelenmiş domatesle de birkaç kez çevrilip 4 bardak et suyu ve tuz konur. Kaynayınca bulgur salınır. Karıştırılıp kapak kapatılır. 4-5 dakika kuvvetli ateşte, daha sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateş kapatılır. Kendi buharı ile bir süre dinlendirilir. Karıştırılıp servis yapılır. Not: Bulgur pilavını biraz suluca, bulgur lapası gibi yaparsanız daha sağlıklı olur.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 2 Adet Biber
- 2 Su bardağı Bulgur
- 2 Adet Domates
- 4 Su bardağı Et Suyu
- 2 Adet Kuru Soğan
- 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Kararında TuzHazırlanışıDoğranmış soğan ve biber yağda hafif kavrulur. Rendelenmiş domatesle de birkaç kez çevrilip 4 bardak et suyu ve tuz konur. Kaynayınca bulgur salınır. Karıştırılıp kapak kapatılır. 4-5 dakika kuvvetli ateşte, daha sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateş kapatılır. Kendi buharı ile bir süre dinlendirilir. Karıştırılıp servis yapılır. Not: Bulgur pilavını biraz suluca, bulgur lapası gibi yaparsanız daha sağlıklı olur.
Yorum Gönder