Kuru Meyveli Pilav Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 4 Adet Kuru İncir
- 5 Adet Kuru Kayısı
- Yarım Adet Kuru Soğan
- 1 Çay bardağı Kuru Üzüm
- 2 Su bardağı Pirinç
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Kararında TarçınHazırlanışıTereyağını tencereye koyup eritin içine irice doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve üzümü ilave edin ve 3 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyunu verin ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Dada sonra ocaktan alıp 5 dakika demlendirin. Kuru meyveli bu harika pilavı servis tabağına alın. Arzunuza göre sıcak yada soğuk olarak servis yapın. Afiyet Olsun
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 4 Adet Kuru İncir
- 5 Adet Kuru Kayısı
- Yarım Adet Kuru Soğan
- 1 Çay bardağı Kuru Üzüm
- 2 Su bardağı Pirinç
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Kararında TarçınHazırlanışıTereyağını tencereye koyup eritin içine irice doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve üzümü ilave edin ve 3 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyunu verin ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Dada sonra ocaktan alıp 5 dakika demlendirin. Kuru meyveli bu harika pilavı servis tabağına alın. Arzunuza göre sıcak yada soğuk olarak servis yapın. Afiyet Olsun
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.