Kuru Meyveli Pilav Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 4 Adet Kuru İncir
- 5 Adet Kuru Kayısı
- Yarım Adet Kuru Soğan
- 1 Çay bardağı Kuru Üzüm
- 2 Su bardağı Pirinç
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Kararında TarçınHazırlanışıTereyağını tencereye koyup eritin içine irice doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve üzümü ilave edin ve 3 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyunu verin ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Dada sonra ocaktan alıp 5 dakika demlendirin. Kuru meyveli bu harika pilavı servis tabağına alın. Arzunuza göre sıcak yada soğuk olarak servis yapın. Afiyet Olsun
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 4 Adet Kuru İncir
- 5 Adet Kuru Kayısı
- Yarım Adet Kuru Soğan
- 1 Çay bardağı Kuru Üzüm
- 2 Su bardağı Pirinç
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Kararında TarçınHazırlanışıTereyağını tencereye koyup eritin içine irice doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve üzümü ilave edin ve 3 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyunu verin ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Dada sonra ocaktan alıp 5 dakika demlendirin. Kuru meyveli bu harika pilavı servis tabağına alın. Arzunuza göre sıcak yada soğuk olarak servis yapın. Afiyet Olsun
Yorum Gönder