0
Malzemeler:
1/2 kg patlıcan, 100-150 gr kıyma, 1 yumurta, 2 diş sarımsak, 1 baş soğan, 2,3 tane yeşil biber, 1 tane domates, tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber, Kızartmak için yağ, 4-5 dal maydonoz

Yapılışı;
Öncelikle patlıcanların her tarafını soyalım ve 5,10 dakika tuzlu suda biraz bekletelim. Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartıp havlu kağıdın üzerine alalım. Yağını aldıktan sonra küçük parçalara ayırıp robota atıp kıyalım(incecik olmak şartıyla).
Sonra diğer malzemeleri de robata atıp aynı incelikte çekelim(kıyma ve yumurta hariç). Hepsini fırına süreceğimiz tepsiye döküp üzerine baharatlarını, yumurtayı ve kıymayı ekleyip iyice karıştıralım.
Tepsiye güzelce eşit kalınlıkta yerleştirdikten sonra üzerine isteğe göre domates, maydonoz ve biberle süsleyelim ve fırında 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top