0

Daha önce bir yazımda bahsettiğim; arkadaşım Fatoş'tan esinlendiğim kahve ikramı göründüğü gibidir arkadaşlar. Kahve, likör ve lokum.

Her ne kadar onun kadar özenli olmasada, ben de yanına ekstra likör ekledim. Likör tarifinin de de Uçan Martı'dan esinlendim. Ben de ufak tefek farklılıklar var tabii ki ama esas fark vişne likörünün güneşte değilde serin ve karanlık bir yerde bekletmemdir. Ayrıca içine 35'lik Smirnoff Votka koydum.

Vişne likörünü ilk içtiğimde tadına inanamadım. Şimdi evime gelen herkese ikram ediyorum. Herkesin fikrini alıyorum. Herkes çok beğendi. Bu hızla şimdide mandalina likörü koydum. Bakalım o nasıl olacak

Malzemeler:
  • 2 kg. vişne
  • 1 kg toz şeker
  • 20-22 adet karanfil
  • 5-6 adet çubuk tarçın
  • 35'lik Smirnoff Votka

Yapılışı:

  1. Vişneleri yıkayıp, aralarına şeker koyup bir büyük şişeye doldurun.
  2. Karanlık bir yerde 1 ay bekletin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
  3. 1 ay sonunda karanfil ve tarçınları bir tülbente koyup , bağlayıp vişne likörünün içinde 1 hafta bekletin.
  4. 1 hafta sonra içinden karanfilleri ve tarçınları alıp, vişneleri de süzün. Likörünüzü şişelere doldurun. Ben kocaman bir viski şişesine koydum. Sunarken kayınvalidemden aldığım minik vişne şişeme koyuyorum.
  5. İçine votkanızı koyun. 1 ay 1 hafta sonra likörünüz hazırdır.

Yorum Gönder

 
Top