0



Akşam yemeklerinde hazırlayıp hoop mideye indirme süreci devam ediyor...Son 1 aydır işten geçte çıkmam sebebi ile ne bloğuma ne mutfağıma nede sizlere yeterli zamanı ayıramıyorum. Kim ne yapmış hiç haberim yok :)


Akşam eve gittiğimde bana kalan yarım saatte yapılan et sote ve pilav.Et soteye farklı olarak soya sosu ve bal ekledim,pilavdaysa çıtır çıtır tel şehriyeler benim çok hoşuma gidiyor...


Ballı Soya Soslu Et Sote

yarım kilo dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 orta boy kurusoğan
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı bal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı muskat rendesi

Çıtır Pilav
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı tel şehriye



Et sote için soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile pembeleşene kadar kavuralım.Kuşbaşı etleri,salçayı,bal ve soya sosunu ve 1,5-2 su bardağı suyu ilave edip karıştıralım ve düdüklümüzün kapağını kapatalım.Yaklaşık 20 dakika sonra etlerimiz pişecektir.Piştiğinde baharatlarını ilave edelim ve suyunu fazla salmışsa yükse ateşte tencerenin kapağı açık olarak bir kaç dakika suyunu çektirelim.

2 yemek kaşığı sıvıyağ ve tel şehriyeyi orta ateşte ve başından ayrılmadan kavuralım ve bir kenara alalım.

Pilav için yağları eritip mümkünse yarım saat sıcak suda beklemiş pirincimizi ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.Şeker limon suyu ,tuz ve suyunu koyup kapağını kapatalım.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Piştiğinde kapak ile tencere arasına 2 kat havlu peçete koyalım ve 10 dakika demlendirelim.


Servis için 1 kişilik kalıpların altına önce çıtır şehriye üzerine pilav ve en üste et koyup kaşık ile bastıralım ve tabağa ters çevirelim.



Afiyet Olsun....


Not:düdüklü kullanamıyorsanız ve tencerede yapacaksanız et pişerken ara ara sıcak su takviyesi yapmanız gerekebilir.Ayrıca yiyebiliyorsanız kuzu eti tavsiye ederimHem daha lezzetli hemde daha kolay pişer.


Yorum Gönder

 
Top