0
Ben poğoçalarımı çok düzgün yapamadım. Sizler daha güzel yapabilirsiniz. Birde rulonun içine zeytinleri nasıl adil bir şekilde dağıttığımda fotoğaftan açık açık görünüyor. Bir yerde fazla, bir yerde az :)) Siz bana bakmayın . Zeytinli tarifleri sevenler için güzel bir alternatif.

Zeytinlerin çekirdeklerini bu sefer, çekirdek çıkarıcı ile çıkardım. Genelde zeytinleri rondodan geçirir içinden çekirdekleri ayıklardım. Bu sefer bütün bütün daha güzel oldular. Bendeki ev aleti hem ceviz fındık kıracağı, hem de çekirdek çıkarıcı .

Malzemeler:


 
•2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
•125 gr margarin veya tereyağ (ben tereyağ kullandım)
•1/2 bardak sıvı yağ
•1 adet kabartma tozu
•1 bardak yoğurt
•Alabildiğine beyaz un (beş bardak kesin vardır.)
•İçi için: 1 tabak dolusu zeytin içi

  
Yapılışı:

  1. Un ve 1 yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi karıştırın. Sonra azar azar kulak memesi kıvamına gelene kadar un katarak hamuru yoğurun. 15 dakika kadar bekletin. Hamurun kıvamı elinize yapışmadığında anlaşılır. Ele yapışmayan hamur alabildiğince un almış hamurdur :)
  2. Hamuru iki parçaya bölün. Tezgahın üstünde dikdörtgen olacak şekilde ister merdane ile ister elinizle 1 cm kalınlığında açın. Hamur zaten büyük olmayan bir hamur oluyor. Zeytini de ikiye bölerek dikdörtgenin kenarına koyun. Rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  3. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede üsteleri kızaran kadar pişirin.

Yorum Gönder

 
Top