0
‎"Ey kar yığını! Eri, yok ol! Baştan başa toprak ol, toprak ol da bir bak ilkbahar gelince, hor görülen, ayak altında ezilen o toprak nasıl süslenir, güzelleşir!" 
Hazreti Mevlâna Celaleddin Rûmî (k.s)
GEREKLİ OLANLAR:
6-7 Tane patates
250 gr orta yağlı kıyma
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça (yarısı biber salçasıda olabilir)
3 su bardağı su
1 soğan
1 su bardağı kaşar rendesi
1 adet kırmızı biber

isteğe bağlı maydanoz
karabiber, kimyon, kırmızıbiber ,tuz

HAZIRLANIŞI:
                                Patatesleri yıkayıp ,soyup kaşık yardımıyla içlerini oyalım .

                          Soğan ve kıymayı 1 fincan yağla kavuralım baharatları ve tuzu da ilave edelim

                                                            Patateslerin içlerini  dolduralım

                           Bir kase içerisinde salça ve kaynar suyu karıştırıp, patateslerin üzerine gezdirelim

  Yüksek ısıdaki fırına verelim .Patatesleri çatalla kontrol edip pişmeye yakın  durumdayken fırından çıkartıp üzerlerine  kaşar rendesi ve kırmızı biberleri koyup tekrar fırına sürelim .Kaşarlar hafif pembeleşince çıkartıp yemeğimizi sıcak servis edelim



Yorum Gönder

 
Top