0
Herkese iyi haftalar. Dün 23 Nisan'dı . Herkesin egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum. İnşallah 10 sene sonrada kutlayabiliriz :((

Hem çok pratik hem de son derece lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Görüntü de çok şık. Tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 1 paket kivili jöle
  • 2-3 adet kivi
  • muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker ve 1 paket kremşanti (ikili paketin sadece 1 tanesi)
Yapılışı:
  1. Öncelikle muhallebiyi pişirin. 1 litre süt, şeker ve unu karıştırarak muhallebi yapın. İsterseniz 1 adet yumurta koyabilirsiniz. Piştikten sonra ocaktan indirin ve içine kremşantiyi toz halde döküp, içine el blandırı daldırın. El blandırı ile 5 dk. mikserle en azn 10 dk. çırpın. Buzdolabında soğutun. Muhallebi soğumadan üstüne jöle dökmeyin.
  2. Muhallebi soğudukran sonra üstüne halka halka doğradığınız kivileri dizin. Jöleyi paketin arkasındaki tarife göre yapın. İyice ılınınca kivilerin üstüne dökün. Buzdolabında jöle sertleşip soğuyuncaya kadar bekletin.

Yorum Gönder

 
Top