0








Silorun hamuru aslında evde açılır özellikle yazdan kış için yapılıp kurutulan kuru yufkalar ilede yapanlar var çevremde.Benimki her zamanki gibi pratik vakit almayan cinsten yani yemeğin en zor kısmı tavuğu didiklemek kısmı :)





SİLOR(4 kişilik)



3 adet yufka
3 adet kalçalı tavuk budu
1 büyükçe kase sarmısaklı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı


1 tatlı kaşığı salça ve biraz pul biber,tuz

1 yufkayı tezgaha serip sıkı sıkı rulo yapıyoruz.Ruloları ikişer parmak kalınlığında kesip kesilen yerleri yukarı gelecek şekilde tepsiye sıkı sıkı yerleştiriyoruz.Bütün yufkalar için aynı işlemi tamamlayıp tepsiyi dolduruyoruz ve yufkaları 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika kızartıyoruz.


Bu sırada tavukları 3 bardak su ile haşlıyoruz ve irice didikliyoruz.Fırından çıkan silorların üzerine sıcak tavuk suyunu gezdiriyoruz.

Tereyağda salça ve pul biberi yakıp,tavuklu silorun üzerine önce sarmısaklı yoğurdu ardından tereyağı döküp bekleyip çok yumuşamasına izin vermeden afiyetle yiyoruz.




Afiyet Olsun....


NOT : Arkadaşlar aşağıdaki linki tıklarsanız unutulmaya yüz tutmuş aile yemeğiniz ile sizde yarışmaya katılabilirsiniz.


Benim tarifim Etsiz patlıcan yemeği oy verirseniz memnun olurum :) Normalde oylamalı ve beğenmeli yarışmalara asla katılmazdım ama bu yarışmanın benim için önemi var ...Desteklerinizi görmek beni mutlu eder,tabi sizin tariflerinize görmek isterim :)




Yorum Gönder

 
Top