0
Seviler... selamlar göndererek  bu nefis çıtır çıtır böreğimin tarifini vermek istiyorum ...Şöyle  emek harcayıp ama yiyincede ıımmm dedirtecek bir börek tarifi denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin diyorum :)))
GEREKLİ  MALZEMELER:
Hamur için 
2 su bardağı ılık su (el yakmayacak şekilde)
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
gerektiği kadar un hamur kulak memesi kıvamında olacak
İç malzeme
500 gr yıkanıp doranmış ıspanak
200 gr orta yağlı kıyma
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy küp doğranmış soğan
karabiber,kırmızıbiber,tuz
Açmak için un ve nişasta karışımı(tahminen 1su bardağı un 1 çay bardağı nişasta)
Üzerine sürmek için 1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt (iyce çırpıp fırçayla sürcez)

HAZIRLANIŞI:
Önce hamuru hazırlayıp dinlenmeye bırakalım .Bunun için yoğurma kabımıza yağ ,su ve tuzu koyup karıştıralım
üzerine kabartma tozunu döküp unu azar azar kontrollü bir şekilde  ilave ederek yoğuralım .hamurumuzu özleşene kadar yoğurup üzerine bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım
İçi hazırlamak için tavaya yağı ve soğanı koyup biraz çevirelim kıymayı ilave edelim suyunu çektirip biraz kavuralım. En son yıkayıp ,iyice süzdürdüğümüz ıspanaklarıda ilave edip hızlı ateşte suyunu çektirip ocağı kapatalım .Tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım soğumaya bırakalım.
Açma tahtanıza un ve nişasta karışımından koyup hamurdanda çevizden biraz büyük bezeler koparıp açabildiğimiz kadar ince açalım .Yarısına ince bir şekilde iç malzemeden serip diğer yarısınıda fırçayla sıvıyağ sürüp rulo yapıp gül şekli verip tepsiye dizelim. Üzerine yumurta ve yoğurt karışımından sürüp yüksek ayarda ısıttığımız fırınımızda üzeri nargibi olana kadar kızartalım.




Yorum Gönder

 
Top