0

Malzemeler

  • 4 Çorba Kaşığı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Et Suyu
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3 Dilim Tost Ekmeği
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Çorba K.aşığıTereyağı
  • 50 Gr. Kaşar Peyniri
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 50 Gr. Kıyma, Pastırma veya Sucuk

Hazırlanışı

Tenceremize et suyu, soğuk su ve mısır ununu koyup karıştırıyoruz.
Kıvamı koyu olunca sıcak su ilave ediyoruz.
Tuz ve sütü de döküp çorbamızı pişiriyoruz.
Tavamıza tereyağını alıyoruz.
Doğranmış pastırma, sucuk veya kıyma ve tost ekmeklerini üzerine döküp kızartıyoruz.
Sosu İçin:
Tavamıza tereyağını alıyoruz.
İçerisine salçayı da döküp kavuruyoruz.
Biraz sıcak su ilavesi yaparak kıvamını açıyoruz.
Çorbamızı servis tabağına alıyoruz.
Üzerine pastırmalı tost ekmeklerini ve sosumuzu döküp servis ediyoruz.

Gönderen: Ayhan Kopan

Yorum Gönder

 
Top