0


Akşam için ne yemek pişirsem sanırım bütün hanımların derdi...Havalar sıcaklaştıkça bizim evde sıcak yemez yapılmaz oldu.Yoğurtlanan sebzeler zeytinyağlılar favorimiz.Tabi birde börekler-çöreklerimiz...Bu iç malzeme börekte kullanışacağı gibi ,üzerine sarmısaklı yoğurtla veya köfte altına dizilerek vs de tüketilebilir.




Köz Patlıcanlı Milföy Böreği

4 adet közlenmiş kemer patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet yeşil biber
1 orta boy soğan
1 diş sarmısak
3 adet domates
bir tutam maydanoz
tuz,karabiber
***
10 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı



Zeytinyağı teflon tencereye alıp minik doğranmış yeşil biber ,soğan ve sarmısakları kısık ateşte soteleyelim.Közlediğimiz patlıcanları ve kabuğu soyulmuş domatesleri minik doğrayıp tavamıza ilave edelim.Biraz çevirip altını kapatalım tuz,karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyelim.


Milföy hamurlarını merdane yardımı ile biraz açıp ortasına 1 yemek kaşığı harç koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 175 derece ön ısılı fırında 20 dk pişirelim.


Afiyet Olsun...


Not: Patlıcanları ocak üzerinde,fırında veya eski bir teflon tavada kapak kapalı olarak közleyebilirsiniz.



Yorum Gönder

 
Top