0

Malzemeler :

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım demet doğranmış dereotu
  • yarım demet doğranmış yeşil soğan
  • yarım demet doğranmış maydanoz
  • Tuz, 1 adet kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (tereyağ koymadım)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:

  1. 2 su bardağı pirinci derin bir kâseye alın. Güzelce yıkayın . En az 20 dk. suda bekletin.
  2. Tencereye zeytinyağında pirinçleri ekleyin. Kavurun . Üzerine 3 su bardağı kaynar su ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave edin. 1 adette kesme şeker ve tuzunuzu atın. Önce kaynatın sonra altını kısın. Pilavınız suyunu tamamen çekmeden hemen önce ince ince doğradığınız yeşil soğan, dereotu ve maydanozu ilave edin. Demlenince servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top