Daha önce de deneyip çok sevdiğim mantarlı krepleri bu kez geçenlerde Vatan gazetesinin yemek köşesinden aldığım fikirle, iç harcına taze nane ekleyerek denedim. Nane gerçekten mantarlı harca çok yakıştı ve krepler bir yaz akşamında yanında ayranla birlikte yenebilecek harika bir yemeğe dönüştü. Bence tek başına yeterince doyurucular ama yanına örneğin bir salata da yapılabilir, kızarmış peynirle sunulabilir, ayran yerine bir kadeh beyaz şarap da çok yakışabilir. Bunlar fikirler, keyif ve yaratıcılık sizin!
Haftasonu geldi... Akşam yemeği için hem şık, hem lezzetli, hem de kolayca yapılabilecek bir tarif arayanlar olabilir diye düşündüm ve krep tarifini bekletmeden yazmak istedim.
Krep malzemeleri:
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam deniz tuzu
İç malzemeleri
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 kg mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1/2 demet nane (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yapılışı
- İç malzemeyi hazırlamak için; temizleyip dilimlediğiniz mantarları, ince doğranmış soğanla birlikte zeytinyağında suyunu çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın küp doğranmış domatesi, doğranmış biberleri ve tuzu ekleyin, bir müddet çevirin. Ocaktan aldıktan sonra naneleri ekleyip karıştırın.
- Mantarlı karışım pişerken bir yandan krepleri hazırlamaya başlayın: Unu, yumurtayı, sütü, zeytinyağını ve bir tutam tuzu derin bir kapta iyice çırparak karıştırın.
- Teflon tavayı her seferinde fındık kadar tereyağı ile yağlayarak karışımdan birer kepçe dökün, krepleri arkalı önlü kızartın.
- Pişen kreplerinizi soğutmadan, hazırladığınız mantarlı içten bolca koyarak rulo yapın, servis tabağına alın. Ayranla birlikte sıcak sıcak servis yapın! (8 adet)
Yorum Gönder