Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI 9 Etkinlige ev sahipligi eden http://edaca30.blogcu.com sevgili arkadasimiz Edaya tesekkurler ediyorum ve diger blogumla da etkinlige SEKERPARE tarifi ile katiliyorum...Bu tarif REYHAN HOCAMA ait ben cok begeniyorum..Yaninda benim tarifini onceden vermis oldugum ev yapimi kaymakla cok gyzel gidiyor tavsiye ederim!!!!
SEKERPARE
Malzemeler;
1 su bardagi irmik
1 su bardagi hindistan cevizi
Yarim su bardagi pudra sekeri
1 paket tereyagi(250gr)
5 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine koymak icin findik ici
aldigi kadar un
SERBETI:
5 su bardagi su
2,5 su bardagi seker
az limon suyu
1 paket vanilya
YAPILISI:
5 su bardagi su ve seker bir tencereye alinip kaynatilir serbetin rengi az sararip hafif koyulasinca limon ve vanilya ilave edilip bir tasim daha kaynatilip atesten alinir,sogumaya birakilir.
2saat once buzdolabindan cikarilan yumurtalar,yumusak tereyagive pudrasekeri güzelce yogrulur.
Hindistan cevizi,irmik ve kabartma tozu ilave edilir.Hamur kulak memesi yumusakligina gelene kadar un ilave edilir.elde edilen hamurdan parcalar koparilip yuvarlak toplar yapilir ve az margarinle yaglanmis firin tepsisine dizilir,üzerlerine findik ici hafifce bastirilarak yerlestirilir.
Onceden isitilmis 180c lik firinda alti ve üstü kizarana kadar pisirilir.
Firindan alinan sekerparelerin üzerine sogutulan serbet dokülür ve serbetini icine cekmesi icin üzeri kapatilip bekletilir.
Serbetini cekip yumusayinca servis edilir..
AFIYETLER OLSUN!!!
NOT!!!!!!!!!!ben sekerpareleri serbetlemeden dip frize koyup lazim oldugunda cikariyorum ve kaynayan serbeti üzerine dokünce de güzel oluyor...Tavsiye ederim
Yorum Gönder