Porselen demlik cay saati tarifleri etkinligine bir kac seferdir katilmamistim bu seferde yesil mercimekli,icli köfte ile katiliyorum etkinlige ev sahipligi eden sevgili arkadasimiz http://tarifdunyasi.blogcu.com/ kendisine kolayliklar diliyor ve beni de davet ettigi icin tesekkurler ediyorum.
Bu tarifi arkadasim MENEKSE den aldim ve hemen denedim önce kiymali olarak hazirladik.Daha sonra arkadasim yesil mercimek de bu icli köfteye cok yakisiyor dedi,ben de merakimi gidermek icin o aksam hemen denedim büyüklügünü istediginiz gibi ayarliyabilirsiniz ben kücük kücük hazirladim ve 45-50 adet icli köfte elde ettim.Esim ve oglum cok begendiler.Acili biber sosu ile veya tereyaginda eritilmis pulbiberle cok yakisiyor.ayrica limon suyu ile karistirilmis ,ezilmis sarmisagi da öneririm...
YESIL MERCIMEKLI ICLI KÖFTE
Malzemeler;
(DIS MALZEMELERI)
5 adet orta boy patates
2 su bardagi cig koftelik bulgur
1 su bardagi irmik
1 yumurta
1/2 su bardagi un
2 corba kasigi domates,biber salcasi karisik
tuz,arzuya göre baharat
(IC MALZEMELERI)
500gr kiyma
1 su bardagi yesil mercimek
1 adet sogan
1 corba kasigi karisik salca
karabiber,pulbiber,tuz
1su bardagi iri ceviz parcalari
YAPILISI:
Önce yesil mercimegi 2 su bardagi su ile haslayalim suyunu cekmeden yani tamamen pisip yumusamadan ,(mercimekler biraz sert olmali)ocaktan alalim.
Bir tavaya az siviyag alip sogani kavuralim,kiymayi ilave edip kavurmaya devam edelim.Kiyma güzelce kavrulduktan sonra salcasini ilave edelim ve karistiralim.yesil mercimekleri ilave edip baharat,tuz ilavesini de yaptiktan sonra karistirip ocaktan alalim,cevizlerini ilave edelim..
Patatesleri kabuklarini soyup haslayalim,onlar haslanirken kullanacagimiz cig köftelik bulguru az sicak su ile kabartalim.Daha sonra patatesleri güzelce ezerek kabaran bulgurla karistiralim,irmigi de ilave edip agzini kapatalim.Patatesin sicagi ile yumusayan irmik ve bulgura salcayi,yumurtayi,unu , baharatlari ve tuzu ilave edip güzelce yoguralim.Elle sekillendirilecek bir hamur kivamina geldiginde ayni büyüklükte yuvarlak toplar yapip toplarin herbirini elimizle oyarak ic malzemesini ortasina koyup güzelce kapatalim .
Daha sonra onceden isitilmis sivi yagda acik kahverengi rengini alana kadar kizartalim.
!!!!!!!!!!!Ben icli kofteleri birer kizartmalik olacak sekilde torbalara koyup dondurdum.lazim oldukca cikarip kizartacagim.
AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!
Yorum Gönder