Tatilden biraz hasarlı döndüm. Her yerim davul gibi şişti :)))) Önce gözümü sinek ısırdı, gözüm şişti. Ayağım yaradan enfeksiyon kaptı, ayağım şişti. Dudağımda uçuk çıktı, dudağım davul gibi şişti. Göbeğimde aç gözlülükten şişti. Şimdi onlar yavaş yavaş inme aşamasındalar. :)))
Bu günkü tarif , Bursa yöresinin :))) bu dönemki popüler tariflerinden. Çok lezzetli oluyor , şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 250 gr kavrulmamış tel kadayıf
- 2 kaşık tereyağ
- Ceviz veya fındık
- 1.5 kilo süt
- 1.5 bardak şeker
- 1.5 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (paketten çıkan 2'linin bir teki)
- Tereyağı tavada eritip, üstüne tel kadayıfı atıp kavuruyoruz. M utfak bu arada nefis kokuyor.
- Ben koymadım ama bu aşamada ceviz ve fındıkta süper yakışır. Onlarıda sonuna doğru atıp kavurmak lazım.
- Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı karıştırıp, pof pof olana kadar pişiriyoruz. Ocaktan indirip içine kuru halde krem şantiyi katıyoruz ve mikserle en az 10 dakika çırpıyoruz.
- Soğumuş tel kadayıfın yarısını borcama serpiyoruz. Üstüne ılınmış muhallebimizi döküyoruz. Muhallebinin üstünü kalan tel kadayıfla kapatıyoruz. Buzdolabında soğutup ikram ediyoruz.
Yorum Gönder