Tarif Kibele Sofrası'ndan . Bayıla bayıla yediğimiz bir tarif . Hem çok lezzetli oldu. Hem de midyeden olmadığı için riskli de olmadı. Tavsiye ederim. Geçen gün Deryayla 'da yapmıştı. O da çok beğenmiş.
Malzemeler:
- 1/2 bardağı sirke.
- 3 adet tavuk göğüsü (ben 4 adet but kullandım.)
- 8 adet sarımsak
- 2 çorba kaşığı kekik
- kızartmak için: sıvıyağ ve un
Yapılışı:
- Tavukları kuşbaşı doğrayın ve bir kaseye koyun. Üzerini örtünceye kadar su ve sirke koyun
- 8 diş sarımsak dövün ve içine atın. Kekikte koyun. En az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın ve una bulayarak balık gibi yağda kızartın.
Yorum Gönder