Eşim çok uzun zamandır taş kadayıf yapalım diye tutturmuştu. Ben de yaptım . Yaptım ama çok içime sinmedi. Görüntü güzel oldu da ne bileyim ya öyle çok güzel olmadı yada benim ağız tadıma uymadı. Tarifi netten araştırma yaparak buldum. "Lezzetler. com"daki bir çok tarifi harmanlayıp bence en doğrusunu seçtim. Aşağıda yaptığım tarif . Nerede yanlış yaptığımı bilen var ise yazarsanız sevinirim.
Malzemeler :
- 1 kg hazır yassı kadayıf
- 1 kg şeker
- 5 su bardağı su
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yağ
- 200 gr. ceviz içi
Yapılışı:
- Kadayıflar çırpılmış bol yumurtaya bulanır, yağda kızarttıktan sonra süzgece çıkarılır, fazla yağını almak için kaynar suya atılır. Kadayıflar bitene kadaraynı işlem yapıldıktan sonra 5 bardak su ile hazırlanan şekerli şuruba atılır. Kadayıf 10 dakika kaynatılır, ateşten alınır, soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
Yorum Gönder