Malzemeler:
- 1 kilo incir
- 1 kilo şeker
- 5 adet karanfil
- yarım limon suyu
Yapılışı:
- İncirler yıkandıktan sonra üzerlerine şeker konularak 1 gece bekletilir. Eğer zamanınız yoksa çok kısık ateşte hemen de pişirebilirsiniz. Ama tekrar söylüyorum şeker tamamen eriyinceye kadar çok çok kısık ateşte pişecek.
- Reçel kıvamına gelince (suyundan kaşığın ucuyla alınıp porselen tabağa konulur. Ilındığında ortası kaşık yardımıyla ayrılır. Ayrım yavaş yavaş kapanıyorsa, hızlıca kapanmıyorsa reçeliniz kıvama gelmiştir. ) limonun suyu sıkılır ve bir taşım daha pişirilir.
- Sıcak sıcak şişelere konur. Şişeler ters çevrilerek soğutulur.
Yorum Gönder