Tarif Banu Gökşin'in bloğu Kibele'nin Sofrasından. Çok lezzetli bir kek oluyor kendileri. Ayrıca da besleyici. Banu'nu da tariflerini çok özledik. Artık dönse aramıza.
Malzemeler:
- 200 gr ıspanak yaprağı (Ben göz kararı kullandım. Biraz fazla kullanmışım, o yüzden benim ki biraz daha yumuşak oldu.)
- 1 adet patates
- 100 gr beyaz peynir (benim ki göz kararı yine)
- 3 yumurta
- 180 gr un (göz kararı kek hamuruna yakın bir kıvam)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartmatozu ve tuz
- kişniş (ben kullanmadım, ben mahlep kullandım.)
Yapılışı:
- Patates ve peyniri rendeleyin. Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve bir kasede hepsini harmanlayın.
- Ayrı bir kasede yumurta, süt, sıvıyağ , kabartmatozu, tuzu ve mahlebi ekleyin karıştırın.
- Unu ve diğer sebzeleri de ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Karışımı kalıba dökün.
- Önceden 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 40 dk pişirin.
Yorum Gönder