Denenmis yas Pasta,kek,Tatli,börek,hamurisleri ve Yemek tarifleri
KARNIYARIK
Bu patlicanlari tatilde bahcemizden taze taze toplayip karniyarik yapmistim siz aradan uzun zaman gectigine bakmayin daha dumani üzerindeBen biraz fazla hazirladim siz istediginiz kadar patlican kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
13 adet karniyariklik patlican(siz azaltabilirsiniz.)
500 gr kiyma(ben her zaman yagsiz kiyma Kullanirim)
3 adet domates
3 adet yesil biber
yarim demet maydanos
1 cay kasigi karabiber,(ben karabiberi degirmenden cekip taze kullaniyorum)
1 cay kasigi pul biber
yeterince tuz
kizartmak icin siviyag,
2 kasik salca(domates,biber karisik)
3 dis sarmisak
Hazirlanisi:
Önce patlicanlari alaca soyalim ve kizgin yagda kizartalim.daha sonra kagit mutfak havlusunun üzerine alip yagini birakmasini bekliyelim.Ic harcini hazirlamak icin önce soganlari ince ince dograyip az sivi yagda kavuralim,daha sonra kiymayi ilave edelim ve soteleyelim,kiyma suyunu birakip cekene kadar kavurma islemine devam edelim. sarmisaklari,2 domatesi dograyip ilave edelim,karabiber,pul biber,tuz u ilave edelim.Salcanin yarisini ilave edelim ve bir kac dakika daha pisirelim.Dogradigimiz maydanosu da ilave edelim.
Patlicanlari tepsiye dizelim ve üzerine kiymayi koymak icin birer uzun cizgi cekelim ve iki catal yardimi ile cukurlastirelim.Kiymali ici bir kasik yardimi ile patlicanlarin icine koyalim.her patlicanin üzerine ince dilimlenmis domates parcalari ve sivri biber parcalari yerlestirelim,Az siviyag tavaya alinip kalan salca eritilip su ilave edilir az tuz ilavesi edildikten sonra ,tepsideki patlicanlarin üzerine bosaltilir.d200 derecelik önceden isitilmis firina verdigimiz patlicanlari üzeri kizarana kadar pisrelim.
Pilavla servis edelim...
Yorum Gönder