0

Tabii ki su böreğinin tadında olması mümkün değil ama, gerçekten çok yakın. Son derece lezzetli börek . Aslında biraz daha yağlı yapsak daha çok benzeyecek su böreğine. Aman canım , bu kadar yağla da güzel. Deneyin, hoşunuza gidecek.


Malzemeler:


  • 5 yufka

  • 1 tabak dolusu yağsız beyaz peynir

  • yarım demet maydanoz ( bol maydanoz)

  • 2 şişe maden suyu

  • 1 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yumurta

Yapılışı:



  1. İnce ince kestiğiniz maydanoz ile peyniri karıştırıp bir tarafta bekletin.

  2. 30 cm’lik kare borcamı yağlayın. 1 bütün yufkayı tepsiden sarkacak şekilde yayın. 2. yufkayı ortadan ikiye bölün. Kırıştırarak tepsiye sırayla serin. Üstüne tabaktaki peynirin 1/3’ünü koyun. 3. yufkayı da 2’ye bölün. Onu da kırıştırarak tepsiye koyun. Yine 1/3 oranında peynir koyun. 4. yufkayı da aynı şekilde koyun ve kalan peyniri koyun.

  3. Tepsiden sarkan kısımlar içeri katlayın. En üste son yufkayı koyun ve kenarlarını tepsinin altına sokuşturun. Kare kare şeklinde dilimleyin.

  4. 2 adet sodayı, 2 adet yumurtayı ve yağı bir kapta çırpıp üzerine bir kaşık yardımı ile eşit miktarda dağıtın. Bir süre bekletin ki (yaklaşık 30 dakika ) yufkalar sıvıyı bir güzel emsin.

  5. 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Üstünün sodadan dolayı çok kızarmasını beklemeyin.

Yorum Gönder

 
Top