0

Enginarla ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum. Benim eşim İç Anadolu çocuğu . Yeni evlendiğimizde enginar menginar bilmezdi. Evliliğimizin ilk yıllarında Pazar alışverişini eşim yapardı. O yıllardan birinde , enginar mevsimi geldiğinde eşime sürekli enginarın çıkıp çıkmadığını soruyorum. Eşimde bana enginarın halen çıkmadığını söylüyordu. Bir gün balkondan bakarken yan komşumun eşini gördüm. Elinde enginarlar. Hemen “ AAA Mete amca enginar çıkmış mı?” dedim . O da bana “ne çıkması kızım bitiyor enginar zamanı” dedi. Akşam tabii ki eşimle aramda son derece sıcak bir konuşma geçtiğini tahmin edebilirsiniz :)) Ama artık eşimde bir enginar tutkunu. O da çok severek yiyiyor enginarı

Malzeme:

  • 4 adet enginar
  • 1 adet irice soğan, 3 -4 diş sarımsak
  • 1 büyük patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 avuç bezelye
  • 1 limonun suyu
  • 3 adet kesme şeker, tuz

Yapılışı

  1. Havuçları ve patatesleri parmak parmak, soğanı yemeklik , sarımsağı ince ince doğrayın. Soğanı ve sarımsağı genişçe bir tencereye alıp 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Üzerine enginarları oturtun. Bezelyeleri , havuçları, patatesleri ister enginarın üstüne , ister enginarların yanına koyabilirsiniz. Servis yaparken üstlerine yerleştirmeniz yeterli.
  2. Üzerine 2 bardak su, 1 limonun suyunu, şekeri ve tuzunu da ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte kadar pişirin. Yemek piştikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdirin.

Yorum Gönder

 
Top