0
Fotoya bakıp havuçlu meze neredeee demeyin. Solda turuncu renkli duran. Yapılışı inanılmaz pratik ve yemesi de çok güzel. Ben her ızgara yaptığımızda hemencecik yapıveririm.
Bu sofra bahçede hazırlanmıştı. Ah ah bahar gibisi, yaz gibisi var mı? Kışında kar üstünde sucuk ve sıcak şarabın tadına doyum olmuyor. Bu arada Metro'da sıcak şarap hazır yapılmış olarak satılıyor. Benden söylemesi

Biz Bursa'nın yüksek bir noktasında oturduğumuz için şehire göre daha çok kar tutuyor. Bizim evimizin orada dizlere kadar kar olduğunda; şehirde ancak 1 cm. kar oluyor. İnşallah böyle karlı bir günde size bahçenin fotolarını da gönderebilirim. Kartpostallara benziyor. Bir de yılbaşına doğru ağaçlarımızı ve balkonlarımız ışıklandırıyoruz. Çok hoş bir görüntü oluyor. Yaz derken yoksa kışımı özlemişim ne :))

Mezeye gelince 3 -4 tane büyük boy havucu rendeliyoruz. Zeytinyağında öldürüyoruz. Rengi falan tamamen değişecek. İçine tuzumuzu da katıp tatlandırıyoruz. Süzme yoğurttan (süzgece havlu kağıt koyup, normal yoğurdu da üstüne koyup bekletirseniz süzme yoğurt elde edebilirsiniz. ) sarımsaklı yoğurt yapıp havuçlarla karıştırıp, servis yapıyoruz.

Yorum Gönder

 
Top