0

Teyzemin kızı Elif daha 5-6 yaşında iken sokakta oynar, teyzem "Eliffff koş gel bamya yemeği yaptım" dediğinde oyunu falan bırakır eve bamya yemeğe koşardı. Bamya yemeği bizim evde de bu kadar sevilir. Hele tavuklu yapıldıysa. Bizim evde herkes bamya tavuklu yapıldığında daha bir hevesle yiyiyor.
Bu bamyalar dondurucudan değil. Ama ben dondurucuya da bamya koymayı tabii ki ihmal etmedim.
Püfff: Bamyayı önce yıkayın, sonra baş kısımlarını ayıklayın. Böylece bamyanın sümüklenmesini önlemiş olursunuz.

Malzemeler:
  • 1/2 kilo bamya
  • bir büyük soğan
  • 3 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 kilo kemiksiz tavuğun but kısımından et
  • Yarım limon, tuz ve sıvı yağ
Yapılışı:
  1. Sıvı yağda sotelik doğradığınız tavuk etlerini suyunu verip tekrar çekinceye kadar çevirin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ince ince doğradığınız sarımsağı da atın ve yağda bayıltın.
  3. Küp küp doğradığınız domatesleri de atın. Dometeslerde bayılsınlar.
  4. Yaklaşık yarım litre su koyun. Su kaynayınca içine ayıkladığınız bamyaları atın ve limonu sıkın. Tuzunu unutmayın.
  5. Önce harlı ateşte sonra yavaş ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

Yorum Gönder

 
Top