0

Yılbaşı gecesi Özlemlerde toplanmıştık. Yaşadığımız en keyifli, en güzel yılbaşılardan biriydi sanırım, hepimiz için. Yemeği Filiz annede yediğimiz için biz biraz geç gittik ama çok da birşey kaçırmış sayılmazdık. Esas eğlence geceyarısı başladı malum:) Özlemciğimin açık büfe olarak özenle hazırladığı şahane masasında duranların da tadına bakabildik, ilerleyen saatlerde acıkınca..

Malesef çok fazla ve güzel fotoğraf çekemedim ama yine de masadan birkaç kare paylaşmak istiyorum. İşte Özlem'in klasikleşmiş poğaçaları, geceyarısı kendimi tutamayıp yediğim:) Bu kez zeytin ezmesi koymuş içlerine ve çok da güzel olmuş. Tarifi daha önce yazmıştım, buradan bakabilirsiniz.


Ortası yoğurt soslu patates topları her zaman için şık ve hafif bir salata seçeneği. Ben Özlemler bize geldiğinde yapmıştım ilk, ama sonra tarifini hatırlayamadım ve Özlem internetten aramak zorunda kaldı:) Neyse ki pekçok blogda bulunabiliyor benzer tarifler..


Tarifi Cafe Fernando'dan alınmış nefis fındıklı kurabiyeler.. Ben bunlara bayıldım.. Mutlaka deneyin derim, Cenk'in tüm tarifleri gibi çok başarılı.. Özellikle kahve kurabiyesi bunlar bence. Tarif burada.


Yalancı tavuk göğsü.. Bir de nefis tiramisu vardı masada, onun fotoğrafını çekmeyi nasıl unuttum bilmiyorum. Ama yedikten sonra Özlem'e "sen aştın kendini" dediğimi hatırlıyorum:)


Tarifini paylaşacağım ise, Özlem'in eşi Ufuk'un "artık klasik oldu" dediği şahane karnıyarık böreği... Bu böreği Özlem'in annesi yapıyormuş hep, krema yerine yoğurt ya da süt koyuyormuş, kabartma tozu da koymuyormuş... Özlem annesinin tarifini unutunca internetten bulduğu bir tarifi denemiş ama hangi siteden aldığını hatırlayamadı. O yüzden burada da bulunsun diye yazmaya karar verdim tarifi. Misafirleriniz için değişik bir börek yapmak isterseniz denemenizi öneririm.

Özlem genelde bu böreği 2 kat yufkayla yapıyorlar diyor ama o deneyince sevmemiş o şekilde. Tek kat daha yumuşak, tadı da daha güzel oluyor diyor. Bir püf noktası da, hazırlanan böreklerin bir gece buzdolabında bekletince daha kolay kesildiği ve daha lezzetli olduğu.. Eh, bu da önceden hazırlanabildiği için bu böreği daha da pratik hale getiriyor.


Malzemeler:

- 5 adet yufka
- 1 kutu (200 ml) krema
- 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrı)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvıyağ

İçine;

- Maydanoz & beyaz peynir karışımı
- Dilimlenmiş domates & yeşil biber

Yapılışı:

1. Yufkaları sekiz parçaya bölün, sigara böreğinden biraz daha kalın olacak.
2. Kremayı, yumurtaları, kabartma tozunu ve sıvıyağı bir kaba alıp karıştırın. Her parça yufkanın içine hazırladığınız bu sostan bolca sürün.
3. Sosladığınız yufkaların içlerine maydanoz ve beyaz peynir karışımı koyun, genişçe sarın. Sardığınız yufkaları tepsiye koyup üstlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
4. Yufkaların ortasını bıçakla keserek hafifçe aralayın, içlerine domates ve biberlerden koyun.
5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin, üstleri hafifçe kızarınca fırından alın.

Hazırladığın tüm güzel lezzetler için, tarifler için ve herşeyden öte harika ev sahipliğin için tekrar teşekkürler Özlemciğim!

Yorum Gönder

 
Top