0
palyaco kulahlari
tarifi ilk portakal agacinda gormüstüm .bir kac kez de yaptim cocuklar cok seviyorlar..

PALYACO KÜLAHLARI;
20 adet milföy hamuru(ben kare olanlardan kullandim,tereyagli )
1 litre süt
6 corba kasigi nisasta(tepeleme)
6 corba kasigi seker
2 poset kremsanti
2-3 corba kasigi file badem
süslemek icin cilek ve pudra sekeri
YAPILISI:
Önce pudingini hazirlayalim,bunun icin de süt,seker ve nisasta bir tencereye alinip karistirarak kaynayip koyulasana kadar pisirilir.
daha sonra bir kenarda sogumaya birakilir.Soguyan pudinge toz kremsantiler ilave edilip mikserle cirpilir.buzdolabinda muhafaza edilir.
Milföy hamurlari tezgahin üzerine serilir ve 1 cm kalinliginda ince seritler kesilip önceden güzelce bir firca yardimi ile yumusak bir yagla yaglanan korne kaliplarinin üzerine kaliplarin agiz kisminda 1 cm bosluk kalacak sekilde baslanarak 2.kat da üzerine gelecek sekilde sarilmaya baslanir ve bu islem kalibin en alt kismina kadar sarilir.kaliplarin üzeri hamurla sarildiktan sonra yagli kagit serilmis firin tepsisinin üzerine yerlestirilip 200 derecelik önceden isitilmis firinda alti üstü kizarana kadar pisirilir.Ben kaliplari 2 ser defa kullandim ve 22 adet külahim oldu misafirlerime yetti..
daha sonra soguyan külahlarimiza bir krema siringasi ile hazirladigimiz krema doldurulur.her külahin agiz kismina cilek konur ve arzuya göre pudra sekeri serpilir,file badem le de süslenebilir.
AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


palyaco kulahi
kulah kaliplar

Yorum Gönder

 
Top