0
Süper pratik bir tatlı. Hem çok lezzetli, hem görüntü güzel. İnsan daha ne ister. Kimileri tencerede pişiriyor ama ben fırın torbasında pişiriyorum.

Tarifi çok kolay. 3 yada 4 adet ayvayı soyup ortadan ikiye bölüyorsunuz. Fırın torbasına koyuyorsunuz . Fırın torbasını unlamayı unutmayın. İçine de adet başına 2/3 bardak kadar şeker koyuyorsunuz. Gıda boyası kullanmayacaksanız içine ayva çekirdeklerini de atmayı unutmayın. Eğer kırmızı gıda boyası kullanacaksanız kürdanı boyaya batırın ve şekerlere sürün. Yeterli olacaktır. Fırın torbanızı delmeyi unutmayın. Tam kıvamında ayva tatlısı oluyor. Kaymak veya krem şanti ile servis yapabilirsiniz.

Tepsinizin ve fırının altına yanmaz kağıt kullanmayı unutmayın. Bazen çok köpürüyor ve deliklerden taşabiliyor. O zamanda temizlemesi zor oluyor. Benden söylemesi...

Yorum Gönder

 
Top