0






















Tam mevsimi değil mi? Oğlumun en sevdiği meyve. Balkonumun altına su borularını ortadan ikiye keserek upuzun bir çilek tarlası yarattım. Şimdi bir sürü çilek verecek beyaz beyaz çiçeklerim var. Ben meyve veren her bitkiye bayılıyorum. Ne olursa olsun.


Tart gerçekten çok güzel olmuştu. Oğlum ve arkadaşları bayıldılar. Bizde bayıla bayıla yedik valla.

Bu arada tartın tarifi Ümit Usta'dan.


Malzemeler:
  • Tart için: 2 yumurta, 125 gr sanayağ (1/2 paket), 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker, vanilya ve kabartma tozu, alabildiği kadar un
  • Muhallebi için : 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un
  • Üstü için yıkanmış ayıklanmış çilek ve 1 paket tart jölesi

Yapılışı:

  1. Tüm tart malzemesini karıştırarak orta sertlikte bir hamur elde ediyorsunuz. Hamuru muhallebisini yapana kadar buzdolabında dinlendirin.
  2. Sütü, unu ve şekeri karıştırarak pişiriyorsunuz. Piştikten sonrada içine el blendırı daldırıp en az 5 dakika çırpıyorsunuz. Arasıra karıştırarak üstünün sertleşmesine izin vermeyin.
  3. Tart hamurunu borcama kenarları yukarı doğru yüksek olacak şekilde yerleştiriyorsunuz. Ve fırınlıyorsunuz. 180 derecede yaklaşık 30 dakika.
  4. Tart hamurunuz soğuyunca içine muhallebiyi döküyorsunuz. Daha sonra çilekleri diziyorsunuz. Ben çilekleri muhallebinin içine gömdüm. Ama siz üstünde bırakabilirsiniz. En üstüne de paketin arkasındaki tarifteki gibi tart jölesini hazırlayıp döküyorsunuz.
    Afiyet olsun.

Yorum Gönder

 
Top