0

Tarifin aslı Kibele'nin Sofrası'nda. Benim ki tariften milim şaştı ama nasıl mı oldu ? İnanılmaz güzel. İçinde mantar olacak, kıyma olacak bir de beşamel sos ve kaşar olacak tabii ki güzel olacak. Yemesi güzel, bol kalorili bir yemek. Hafta sonu bayram yapmak isteyenlere duyurulur.
Malzemeler:
  • 1 paket kalın Fettuchine makarna (tarifin aslı lazanya ile yapılmıştı)
  • 1 paket mantar
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • nane, tuz, fesleğen
  • 1/4 demet maydanoz
  • Beşamel sos için: 1 litre süt, 3 çorba kaşığı dolusu un, 1 yemek kaşığı tereyağ ve yarım bardak kadar kaşar
  • Üzerine: rendelenmiş 1 kase kaşar

Yapılışı:

  1. Kıymaları sıvıyağ ile en az 10 dakika kavurun. Üstüne yemeklik doğranmış soğanı da atın, kavurmaya devam edin. İnce ince doğradığınız mantarı da ekleyip kavurmaya devam edin. İndirmeye yakın içine maydanoz, tuz, nane ve fesleğeni ekleyin.
  2. Beşamel sosu hazırlayın. Tereyağda unu yine 5-6 dakika olmak üzere kavurun. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yavaş yavaş sütü katın. Ben yine de içine el blandırı daldırıyorum. Yoksa çok uğraşıyorum. Kaşarıda üstüne ekleyin
  3. Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Sonra üst üste makarna, beşamel sos ve kıymalı harçtan koyun. En üste bolca beşamel sos dökün. Fırınlayın. Çıkarmanıza yakın kaşar serpin. Tekrar fırınlayın. Sonrada afiyetle yiyin.

Yorum Gönder

 
Top