0
Denenmis yas Pasta,kek,Tatli,börek,hamurisleri ve Yemek tarifleri gul baklavasi
GÜL BAKLAVASI
Bu tarifi ilk
KIZHATCE nin blogunda gördüm ve denedim gercektende cok güzel oldu herkes cok begendi eger firsatim olsaydi kermesler icinde hazirlayacaktim ama cok yogun oldugumdan bu tatliyi hazirlama firsati bulamadim.Neyse kismetse sonraki kermes icin hazirlarim.
MALZEME:)
2 adet yumurta
1 su.bar.süt
yarim su bardagi sıvıyağ
yarim paket kabartma tozu
1 yemek kasigi sirke
yarim cay kasigi tuz
alabildiği kadar un
misir nişastasi (açmak için)
150gr.tereyağ(üzeri için)
ceviz veya fındık(ben ceviz kullandim)
ŞERBET:
5 su bardagi su
4 su bardagi şeker
1 tatli kasigi limon suyu
YAPILIŞI:
Hamur yoğrulur,30 bezeye ayrılır 10 dak.dinlendirilir(ben 40 beze yaptim ),her bezeyi nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açılır(ince açılır).önce bas parmak ve isaret parmagi kullanilarak acilan yufka bir defa büzüstürülür sonra yanlardan ortaya doğru büzülür.Ceviz ici serpilip Katlar teker teker ortaya doğru toplanır,katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.Üzerine eritilmiş ve köpügü süzülmüs tereyağ dökülür,kabarmaması için birkaç yerine kürdan batırılıp, önceden ısıtılmış fırına verilir.Şerbet kaynatılıp soğutulur,tatlı fırından çıkınca sogutulur.şerbet tatlıların üzerine dökülür.Ben her ikisini de sogukken serbeti döktüm.Gercektende cok güzel ve yapimi kolay bir tatli,siddetle tavsiye ederim...


gul baklavasi2

gul baklavasi1

Yorum Gönder

 
Top