0
Evveeeettt , tatil bitti bende eve döndüm. Bu hafta da evde dinleneceğim daha sonra işe başlayacağım tabii ki.

Tatilden biraz hasarlı döndüm. Her yerim davul gibi şişti :)))) Önce gözümü sinek ısırdı, gözüm şişti. Ayağım yaradan enfeksiyon kaptı, ayağım şişti. Dudağımda uçuk çıktı, dudağım davul gibi şişti. Göbeğimde aç gözlülükten şişti. Şimdi onlar yavaş yavaş inme aşamasındalar. :)))

Bu günkü tarif , Bursa yöresinin :))) bu dönemki popüler tariflerinden. Çok lezzetli oluyor , şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 250 gr kavrulmamış tel kadayıf
  • 2 kaşık tereyağ
  • Ceviz veya fındık
  • 1.5 kilo süt
  • 1.5 bardak şeker
  • 1.5 bardak un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (paketten çıkan 2'linin bir teki)
Yapılışı:
  1. Tereyağı tavada eritip, üstüne tel kadayıfı atıp kavuruyoruz. M utfak bu arada nefis kokuyor.
  2. Ben koymadım ama bu aşamada ceviz ve fındıkta süper yakışır. Onlarıda sonuna doğru atıp kavurmak lazım.
  3. Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı karıştırıp, pof pof olana kadar pişiriyoruz. Ocaktan indirip içine kuru halde krem şantiyi katıyoruz ve mikserle en az 10 dakika çırpıyoruz.
  4. Soğumuş tel kadayıfın yarısını borcama serpiyoruz. Üstüne ılınmış muhallebimizi döküyoruz. Muhallebinin üstünü kalan tel kadayıfla kapatıyoruz. Buzdolabında soğutup ikram ediyoruz.

Yorum Gönder

 
Top