0

Ekmek serisinde son perde. Başka ekmek fotosu çekmemişim. Cevizli ekmek gerçekten de çok güzel olmuştu.
Sanıyorum uzun süre aranızda olamayacağım. İşlerim izin verdiği sürece izinde olacağım (İnternetsiz ortamda). Herkese buradan çok selam.
Malzemeler:
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı kepekli un
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı un + yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı elle kırılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Toz mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım çay bardağı süt ile ezin ve 15 dakika kadar bekleyin. Sütü hafif ılıtın.
  2. Unları yoğrma kabına alın. Ortasına mayayı, tuzu, cevizi koyun. Suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışmayacak. Eğer olmazsa su veya unla dengeleyin.
  3. Üstünü steçleyip, iki katı büyüklüğe ulaşana kadar oda sıcaklığında bekletin. 2 katına geldiği zaman hamuru 7 parçaya ayırın ve un ile şekillendirip yuvarlak yuvarlak ekmekler yapın. Üstüne bıçakla artı yapın.Üstlerine elinizle su sürün, un serpin.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 20 dakika kadar daha bekletin. Sonra 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Tepsinin altına su dolu bir kap koymayı unutmayın. Ekmekler daha yumuşak oluyorlar.

Yorum Gönder

 
Top