0

Tatile çıkma zamanı belli olup, yollara düşmek için biletler de ayırtıldıktan sonra ne zor geliyor kentte rutin hayat... Meğer ne çok sıkıldığını anlıyor insan, meğer ne çok yorulduğunu... Günler sayılırken sabırsızlıkla, bir de taşınma telaşınız varsa eğer, daha bir yorucu, daha bir bunaltıcı oluyor geçen zaman..

Evden değil, ofisten taşınıyoruz neyse ki.. yani bana düşen işler ancak kendi çalışma alanımla sınırlı. Bu da bir teselli (mi). Ve evet, yeni bir ofise alışmaya çalışacağım. Yenilik güzeldir bir taraftan evet, ama güzel İstanbul'un karşı yakasından evime akşamın kaçında dönebileceğim, kısacık kış günlerinde akşamın hangi saatinde soframıza yemek koyabileceğim, günümün kaç saatini kendime, evime, sevgilime ayırabileceğim... bilmiyorum. Neyse... yine de bütün bu karmaşanın ardından ruhumu dinlendirebileceğimi bilmek güzel.

Bu tuzluları dostlarımızla toplantımız için yapmıştım. Cem'in dediği gibi şaşırtıcı bir sürpriz oldu yiyenler için. Ağızda dağılan cinsten, kurabiye gibi tuzlulara benziyorlar ama öyle değiller. Poğaça gibi yumuşacık ve lezzetliler. Ben kalanları kahvaltıda yedim hatta, çayla birlikte öyle güzel oluyorlar ki. Tarif bir kabartma tozu paketinden alınma. İster yanında soğuk bir limonatayla öğleden sonra, ister kahvaltıda çayla ikram edin haftasonu, ama mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

- 160 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 250 gr az tuzlu peynir (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yaklaşık 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu


Yapılışı:

1. Yumuşamış tereyağını ve peynir rendesini yoğurma kabına alın. Tuz, şeker, kırmızı biber ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan kıvamda ama kolay şekil alan bir hamur elde edin.

2. Hamurdan ufak parçalar koparıp avuç içinizde rulo yapın ve ortadan ikiye kıvırarak örün. Hazırladığınız örgüleri yağlı kağıt serdiğiniz 2 büyük fırın tepsisine sıralayın.

3. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana dek pişirin.

Tabi ki soğumadan sıcak sıcak servis yapmanız en güzeli.. Ama beklediklerinde de yumuşaklıklarını koruyorlar. Yine de içinde peynir olduğu için bu sıcak günlerde dışarda çok fazla bekletmemeye çalışın. Artanını rahatlıkla dondurucuya atabilirsiniz.


Penceremizin önündeki fesleğen...
Her akşam suladıkça, her sabah koklayıp sevdikçe coştu.
Baktım minik beyaz çiçekler açmış üzerinde, öyle güzel ki....

Yorum Gönder

 
Top