0

Ekmek serisine devam. Patatesli ekmek daha uzun zaman dayanması açısından da iyi bir ekmek oluyor. Tadını da ben çok sevdim. Zaten ekmekleri yapıp, deepfreez' e atıyorum ben. Sonra mikrodalgada çözüp taze taze ve sıcak sıcak yiyiyoruz.
Malzemeler:
  • 2 bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı beyaz un
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  • tuz

Yapılışı:

  1. Patetesleri haşlayıp , rendeleyin. Unları yoğurma kabınıza alın ve üzerine maya, patates süt, su ve tuzunu ekleyin. Hamurunuzu iyice yoğurun. Bu yoğurma işlemini derin bir kapta örneğin kek kabında yaparsanız, üstünü steçlemekte zorlanmassınız.
  2. Hamurunuz yumuşak kıvamda ama ele yapışmayacak bir hamur olacak. Eğer olmazsa su veya unla dengeleyin. Üstünü steçleyip, iki katı büyüklüğe ulaşana kadar oda sıcaklığında bekletin. 2 katına geldiği zaman hamuru 7 parçaya ayırın ve un ile şekillendirip yuvarlak yuvarlak ekmekler yapın. Üstüne bıçakla artı yapın. Ama benim yaptığım hiç bir artı yerinde durmadı söyleyeyim. :)
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 20 dakika kadar daha bekletin. Sonra 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Tepsinin altına su dolu bir kap koymayı unutmayın. Ekmekler daha yumuşak oluyorlar.

Yorum Gönder

 
Top