0

Merhabalar herkese. Çalışmaktan ne bloglara girebiliyorum ne de tarif yayınlayabiliyorum. Bir sürü fotoğraf birikmiş. Bazılarının tarifini hatırlamakta bile zorlanıyorum. Hangi tarifi nereden yapmıştım, bir türlü bulamıyorum. Bu tarifi de Sofra dergisinden yaptığımı zannederek Sofra dergilerinin içinde az buz arama yapmadım. Sonra Limonlu Kek'ten veya Yemek Kutusu'ndan yaptığımı zannettim. Biliyorsunuz Betül'ün kurabiyeleri özgün çalışmalardır ve hepsi biribirinden güzellerdir. En sonunda Kibele Sofrasından yaptığımı buldum. Banu'nun yaptığı her şeyde gerçekten çok güzel oluyor.
Kurabiye harika oldu gerçekten. Canım istedi şimdi , ben bu kurabiyeden bir ara yine yapayım. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
  • 250 gr oda ısısında tereyağı ( margarinde olabilir ama bende tereyağ kullandım)
  • yarım su bardağı pudraşekeri
  • 50 gr fındık tozu (kendim fındığı el blendırından geçirdim. Koymasanız da olur. Ama verdiği lezzet tartışılamaz.)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 bardak un
  • Üzerine: 1 yumurta akı, hindistan cevizi, marmelat (kendi imalatım olan erik marmelatını kullandım. Gerçekten çok yakıştı.)

Yapılışı :

  1. Oda ısındaki tereyağ ve tüm malzeme karıştırılır. Tereyağınız eğer soğukda mikrodalgada yumuşatabilirsininiz. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Çok yumuşak olursa dağılır. Pudra şekeri yerine toz şeker koyarsanız da piştiğinde genişler.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Yumurtanın akına batırılır, daha sonra düz tabağa yayılmış olan hindistancevizinde yuvarlanır.
  3. Ortaları parmakla çukurlaştırılarak içlerine çay kaşığı yardımı ile marmelat konur.
  4. 170 derece de yaklaşık 20 dakika pişirilir. Üstlerinin çok hafif pembeleşmesi yeterlidir.

Yorum Gönder

 
Top