0

Yeşil mercimek yemeğini normalde kıyma ilavesi ve servis esnasında içine biraz sirke damlatarak yemeyi çok severim..Kimine bu sirke olayı biraz tuhaf gelsede deneyenler gerçekten güzel oluyormuş der her zaman... (bu tarife sirke koymuyorum arkadaşlar ,klasik şekilde pişmiş mercimek yemeğine sirke ekliyorum)

Bu yemek biraz daha farklı...İçinde nohut ve nar ekşisi var ve her hafta pişiriyorum son bir aydır. Denemenizi tavsiye ederim ...Ölçüler kişi sayısına göre arttırılıp azaltılabilinir.

EKŞİLİ YEŞİL MERCİMEK
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı nohut
1 adet kurusoğan
3 +2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı sumak,1 tatlı kaşığı kuru nane,
2 yemek kaşığı nar ekşisi,(nar ekşinizin keskinliğine göre ayarlayabilirsiniz)
Arzuya göre 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
tuz,2 su bardağı su(veya etsuyu)

Tenceremize minik küp doğradığımız soğan,salça,sıvıyağ ve sumağı ilave edip soğanlar diriliğini kaybedene kadar biraz kavuruyoruz.Yeşil mercimek ve nohutlarımızıda ilave edip bir kaç dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
2 su bardağı etsuyumuzu ve tuzumuzu ekleyip yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.Ocaktan indirmeye yakın narekşisi,2 yemek kaşığı sıvıyağ ile tavada kızarttığımız kuru nanelerimizi ve kırmızı pul biberimizi ekleyip altını kapatıyoruz.Yemeğimizi 10 dakika dinlendirip servise sunuyoruz.


Afiyet Olsun....

Yorum Gönder

 
Top