0
MALZEMELER:
  • 1/2 kg az yağlı kıyma ile hazırlanmış köfte,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 4 adet domates,
  • 12 adet sivri biber,
  • Tuz,
  • 4 adet kiremit tabak,
YAPILIŞI:
  1. Yarım kg kıymadan daha önce verdiğim tarife göre köfteler  hazırlanır.
  2. Kiremit tabaklar yağlanır,köfteler tabaklara eşit yerleştirilir. Üzerine yarım halkalar şeklinde  kesilmiş soğan, kabuğu soyulmuş  küçük doğranmış domates ve sivri biberler yerleştirilir, tuz serpilir.(domateslerin suyu az ise tabaklara yarım çay bardağı salçalı su ilave edebilisiniz).
  3. Üzerlerine fırça yardımı ile sıvı yağı sürülür. 200 derece fırında pişirilir. Üzerine piştikten sonra kaşar rendeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top