0

Kasaptan aldığım ve'haşlamalık dana eti 'olarak satılan yağsız kalın dilimli dana eti haşlama etten hoşlanmadığım için her bir dilimi enlemesine ikiye bölüp bu şekilde kullandım.Çok fazla vakit almayan ama görünüm olarak oldukça şık olan bu yemeğin tadıda gerçekten çok güzeldi.



PATATES PÜRELİ DANA ROSTO


4 dilim kalın dana eti (8 dilim ince)

1 adet kurusoğan

1 çay kaşığı kişniş

1 çorba kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz,karabiber


*****


3 adet patates

1 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı süt

yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

tuz,biraz muskat rendesi




Düdüklü tenceremize zeytinyağı ve salçamızı ekleyip biraz kavuralım.Etlerimizi düdüklünün altına yerleştirelim,kurusoğanımızı ikiye bölüp tenceremize ilave edelim.1,5 su bardağı su ,karabiber ve kişniş ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.(15 dakika yeterli olacaktır)Pişen etimize en son tuz ilave edip soğanı içinden çıkartalım. Patates püresi için 3 adet kabukları soyulmuş patatesi kısık ateşte 1,5 su bardağı sütün içinde sütün içinde haşlayalım..1 yemek kaşığı tereyağ ilavesi ve patates ezici yardımı ile patateslerimizi iyice ezelim.En son tuz ve arzuya göre muskat rendesi ve taze kaşarı ilave edip altını kapatalım.

Servis zamanında 2-3 kaşık patates püremizi tabağımızın ortasına koyup kaşık ile biraz yayalım.Et dilimlerini yarı yarıya üstüste gelecek şekilde püremizin üzerine yerleştirip 1 çorba kaşığı kadar etimizim sosundan gezdirelim.



Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top